Nyomtatás

Diósdon ÚJ ÉPÍTÉSŰ KÉTLAKÁSOS IKERHÁZ!!!

ID szám: 12249

Projekt státusza:

Aktív projekt
Átadás: 2018-09-30

Az Ön üzletkötője:

ifj. Nyegrutz Tibor
+36-30-2504987

Projekt adatai

Megye Pest megye
Város Diósd
Komfort Összkomfort
Épület szintek földszint + tetőtér  
Lift nincs

Projekt bemutatása

Diósdon ÚJ ÉPÍTÉSŰ KÉTLAKÁSOS IKERHÁZ!!!
Új építésű ingatlanok övezetében!!!

A lakások egymástól teljesen szeparáltak!

1-es Lakás: 144m2-es hasznos alapterületű 3+2 fél szobás, étkezős, dupla fürdőszobás, 16 m2-es teraszkapcsolattal, saját autóbeállóval, valamint kb. 460m2-es saját használatú telekrésszel.

2-es Lakás: 108m2-es hasznos alapterületű 2+2 fél szobás, dupla fürdőszobás, 14 m2-es teraszkapcsolattal, saját autóbeállóval, valamint kb. 300m2-es saját használatú telekrésszel.

A fűtést és a meleg vizet gáz kondenzációs kazán biztosítja.

Minőségi kivitelezés, igényes nyílászárók, A. energetikai besorolás, külön mérőórák.

Az ár a kulcsrakész állapotot tartalmazza, burkolatok és szaniterek választhatók!

A VÁSÁRLÁSHOZ A KEDVEZMÉNYES HITELEK, CSOK FELVEHETŐK!!!
(Szükség esetén, ingyenes hitelügyintézéssel)

Tervezett átadási idő: 2018. harmadik negyedév!

MÉRETEK, ELRENDEZÉS AZ ALAPRAJZOKON.

MEGTEKINTHETŐ REFERENCIA MUNKÁK, MEGBÍZHATÓ KIVITELEZŐ.Műszaki leírás

Műszaki leírás

 1. Épület szerkezeti kialakítása

 

 

Alapozás

 

Épület alapozása 45-50 cm széles csömöszölt beton sávalap rendszer, felső részükön  8 mm átmérőjű betonacél kengyelekkel, és keresztmetszetenként 6 db 12 mm átmérőjű hosszvasakkal vasalt alapkoszorúkkal. Az alapozási sík a tervezett talajfelszíntől mérve minimum 80 cm mélységben helyezkedik el. A sávlapokra terhelő vasalt zsalukő lábazatokra 12 cm vastag vasalt aljzatbeton készül, a statikai tervekben leírtak szerint.

 

Talajnedvesség elleni szigetelés

 

A talajnedvesség elleni szigetelés 2 réteg GV-3,5 bitumenes lemezből készül a vasalt aljzatbetonon.

 

 1. Tartószerkezet

 

Az enyhén lejtős terepen elhelyezkedő kétlakásos, alápincézetlen földszintes és tetőteres lakóépület, külső és belső tartófalai égetett kézi kerámia blokktégla falak. Az épület égetett kerámia blokktégla tartófalai két egymásra merőleges fő irányban helyezkednek el és a földszint feletti Porotherm födémet

támasztják alá. A külső és belső tartófalak vastagsága 30 cm.

A falak felső részén monolit vasbeton koszorúk vannak, amelyek együtt készülnek a külső falak monolit vasbeton kiváltó gerendáival, egységes síkbeli hálózatot alkotva. A vasbeton koszorúk 25/38 cm, a kiváltók 25/29 cm keresztmetszetűek, hőszigeteltek. A tetőtéri szinten térdfalak és oromfalak vannak, felső részükön hálózatot alkotó vasbeton koszorúrendszerrel, szilárd födém nélkül,

 a koszorúk és pillérek általában 25/25 cm keresztmetszetűek, a dilatációs falakban 30/25 cm keresztmetszetű pillérekkel.

Az épület külső tartófalainak sarkainál monolit tartó és merevítő vasbeton pillérek szükségesek, a

teherátadás számára és a földrengés elleni szabvány előírásai alapján, keresztmetszetük 25/25 cm, a

dilatációs falaknál 30/25 cm. A lépcsők monolit vasbeton, húzott fokokkal is ellátott lemezes szerkezetek, a karok a födém széleire és a tartófalban kihagyott fészkekben támaszkodnak, a lépcsőlemezek vastagsága 15 cm.

A két lakás két külön dilatációs egységet alkot, a dilatációnál a tartófalak meg vannak kettőzve.

A fa tetőszerkezet összetámasztott szarufás és oszlopokkal alátámasztott vápaszarufás szerkezetekből tevődik össze, a támaszközök és a tetőidom alakjának függvényében, három darab homlokzati tetőkiemeléssel. A szaruk a támaszközök függvényében 10/15 és 15/15 cm, a vápa szaruk 15/15 cm keresztmetszetűek. A talp és gerinc szelemenek keresztmetszete 15/15 cm. A fa oszlopok a födémre és a koszorúkra támaszkodnak, 10/10 és 12/12 cm keresztmetszettel. A fogópárok gerendaként viselkednek,különösen a kiemeléseknél, támaszköztől és helyzettől függően 5/15, 7,5/15 és 10/15 cm keresztmetszetű fagerendákból állnak. A fa oszlopok lerögzítése HILTI dűbelekkel és BMF vasalatokkal történik, a csomópontok a tervek szerint csavarszárasak.

 

Falazatok

 

Körítő, ill. teherhordó falazatok:

 

POROTHERM 30 N+F téglából készülnek. Az épület homlokzata 10 cm vastag AUSTROTHERM AT-H80 homlokzati polisztirol keményhab hőszigetelő lapokkal van szigetelve. Az épület lábazata 8 cm vastag AUSTROTHERM XPS 50 extrudált polisztilrol hőszigetelést kap.

 

Válaszfalak:

 

POROTHERM 10 N+F válaszfaltéglákból készülnek.

 

Tetőszerkezet

 

A tetőszerkezetről statikai kiviteli tervek készülnek, melynek megfelelően készül a szerkezet.

 

Tetőhéjazat

 

A szarufákra MASTERPLAST páraáteresztő tetőfólia, erre 3 cm x 5 cm BRAMAC lécekből ellenlécezés és tetőlécezés kerül, majd Terran világosbarna színű beton cserépfedés készül a szükséges kiegészítőkkel.

 

 

Jellemző rétegrendek

 

Földszinti padozat

 

2 cm padlóburkolat (kerámia burkolat, laminált parketta, vagy padlószőnyeg.)

6 cm aljzatbeton

1 réteg PE fólia technológiai szigetelés

6 cm AT-N100 lépésálló polisztirol hőszigetelő lapok

2 réteg GV-3,5 bitumenes lemez talajnedvesség elleni szigetelés

12 cm vasalt aljzatbeton

15 cm kavicsfeltöltés

földfeltöltés

 

Tetőtéri padozat

 

2 cm padlóburkolat (kerámia burkolat vagy laminált parketta)

6 cm aljzatbeton

1 réteg PE fólia technológiai szigetelés

4 cm AT-N100 lépésálló polisztirol

23 cm Porotherm födém

gipszkarton álmennyezet

glettelés, festés.

 

Nyílászárók

 

Beltéri ajtók

 

A beltéri ajtók MDF dekorfóliás, üvegezett ajtók, utólag szerelhető tokkal. A vételár kilincsel, zárral együtt bruttó 55.000.- Ft/db. Egyedi formavilág, többféle szín és üvegezés választási lehetőség!

 

Külső homlokzati nyílászárók

 

A külső homlokzati nyílászárók kívül-belül fehér színű, Gealan S8000 típusú 6 légkamrás műanyag profilú nyílászárók kétoldalt 2-2 cm-es tokszélesítővel 3 rétegű 0,7 K értékű üvegezéssel, speciális horganyzott acélmerevítéssel, ROTO NT vasalattal, hibásműködtetés-gátlóval, kilinccsel. Kívül- belül fehér színű műanyag párkányok, végzárókkal kerülnek beépítésre.

 

Bejárati ajtó

 

A bejárati ajtó 100x210-es méretű, fokozott minőségű, szabványnak megfelelő, 5 ponton záródó, fehér színű, hőhídmentes alu küszöbbel, küszöbkefével, Balm IV. csincsilla üveges betéttel ellátva. Felette 30 cm-es felülvilágító ablak.

 

 

 

 

 

 

 

 1. Külső munkák

 

 

Térburkolat, külső teraszburkolat

 

20 cm vastag zúzott kő alapra 6 cm vastag szürke négyzet alakú 20 cm x 10 cm méretű beton térburkoló kő kerül lerakásra, burkolat szélein szürke színű 1 méter hosszúságú kertiszegélykövekkel. A térburkolat a személybejáró részére 1 m szélességben, a gépjárműbejáró esetében nyomvonalanként 60 cm szélességben kerül kialakításra. A terasz 12 m2 ezzel megegyező burkolatot kap.

 

Utcafronti kerítés

 

Előre gyártott Semmelrock Rivago kerítéselemekből készül világosbarna színben, a pillérek között gyalult fenyő deszkázat 3 rtg „barna” színű festékkel festve.

A kerítésben lévő kapu elektromos működtetést kap ROGER motorral, 2 db távirányítóval. A személybejáró kapu mágneszárral lesz ellátva, melynek köszönhetően a kiskapu az előtérben elhelyezett kaputelefon beltéri egységgel nyitható. URMET vezetékes kaputelefon szett kerül felszerelésre.

 

Lakások közti kerítés

 

Az épület két lakásának kertelválasztó kerítése mind a hátsó kerti szakaszon, mind az első szakaszon 180 cm x 180 cm méretű fa lamellás kerítéselemekből, fém oszlopvázzal és helyszíni betonlábazattal készül. A lamellás kialakítás révén nem nyílik átlátás a szomszéd felé.

 

Külső homlokzati felületképzések

 

A külső homlokzati 10 cm-es dryvit rendszer 1,5 mm max. szemcsenagyságú világos és sötét színű műgyanta kötőanyagú homlokzati vakolattal lesz ellátva. A homlokzat lábazati része, kőburkolatot kap.

 

Ereszcsatorna, bádogos munkák

 

A kiemelt kistetők korcolt lemezfedést kapnak.

A falszegélyek, vápák, csatornák, lefolyók barna színű festett aluból készülnek.

 

Tereprendezés

 

Minden lakáshoz saját kizárólagos használatú kert tartozik. A kertben a végleges talajfelszín eléréséig földfeltöltés készül, tereprendezés után 5-10 cm termőföld kerül elterítésre.

 

 

 

 

 1. Belső munkák

 

 

Beltéri hidegburkolatok

 

Igény szerint szabadon választhatók bruttó 3.500.- Ft/m2-ig. Az építtető fenntartja a jogot arra, hogy

megvizsgálja a vevő által választott hidegburkolat műszaki tulajdonságait, hogy azok megfelelnek-e a

garanciális jótállással kapcsolatosan szükséges követelményeknek. A vételár tartalmazza a kád, illetve zuhanytálca körbefalazását, oldalburkolását, amennyiben szögletes kád és zuhanytálca épül be, és standard méretű burkolólapokkal lesz leburkolva.

 

A következő helységek beltéri hidegburkolattal lesznek ellátva:

 

Előtér padló

Földszinti fürdő padló és fal 210 cm magasságig

Konyha+étkező padló

Konyha 60 cm-es bútorközben

Kamra, tároló padló

Emeleti fürdőszoba padló és fal 210 cm magasságig

Lépcsők

A hidegburkolat lerakás formáját a burkolóval kell egyeztetni, az esetleges egyedi minták kialakítása

lehetséges, viszont ez külön árajánlat alapján lehetséges. Munkadíj 3.500.- Ft/m2, a hozzávaló anyag bruttó 1400.- Ft/m2. Amennyiben nem standard méretű burkolólapok lennének lerakva, abban az esetben az ezekre vonatkozó munka- és anyagdíj külön árajánlat alapját képzi.

A lépcsősarok más anyaggal történő burkolása esetén az anyagkiváltás anyag + munkadíj ára bruttó 100.000 Ft.

 

Beltéri melegburkolat

 

A következő helységek beltéri melegburkolattal lesznek ellátva:

Nappali

Szobák

Emeleti közlekedő

 

Tulajdonos által hozott melegburkolat lerakása is lehetséges, de ebben az esetben burkolattal kapcsolatos esetleges garanciális ügyintézés a tulajdonost terheli. A laminált parketta alá 1 réteg párazáró fólia és egy réteg 3 mm vastag zajcsökkentő polifoam réteg kerül. Felhívjuk a vevő figyelmét, hogy a laminált parketta nem vízálló, ezért a tisztítását csak porszívóval és enyhén nedves ruhával történő feltörléssel végezze. Az eláztatott parketta javítása vagy cseréje nem garanciális. A végzárás szilózással történik, parketta szegőzés szögelve kerül kialakításra. Munkadíj 1.300.- Ft/m2

 

Festés, belső falfelületek

 

A belső falfelületek cementes vakolatot kapnak a tetőtéri mennyezet gipszkartonnal lesz burkolva. Az

 1. alapvakolat 2 rtg glettelés, felületképzés után diszperziós beltéri festékkel 2 rtg-ben történik.               A vételárban fehér szín szerepel, ennek javítása díjmentes, amennyiben a garanciális igény megállapítást nyer. Fehértől eltérő színek felhasználása külön árajánlat alapján megoldható.

A vételárban nem szereplő, vevő által választott fehértől eltérő színek javítása garanciális probléma esetén is árajánlat alapján lehetséges. Felhívjuk figyelmét, hogy az épület teljes egészében új építésű, ebből adódóan az első évben természetes mozgása van, ami a festésen hajszálrepedéseket okozhat, aminek javítása nem garanciális jellegű. Az első évben a lakások páramentesedés érdekében folyamatos szellőztetést igényelnek, ennek hiányában a falak bepenészedhetnek, mely penészedések javítása nem garanciális jellegű.

 

Egyéb beltéri munkálatok

 

A vételár a konyhabútort, illetve a konyhabútorban elhelyezendő berendezéseket (pl.: mosogató, csaptelep, szerelvények, konyhai gépek, pultmegvilágító lámpa stb.) nem tartalmazza. Amennyiben a konyhapult mögötti fal standard csempeburkolattal lesz ellátva, annak a felrakását és az anyagdíját a vételár tartalmazza a 4.1.pontban megadott árszintekig.

 

A fürdőszobai tükör és a zuhanykabin nincs a lakás alapárában.

 

 

 

 

 1. Épületgépészeti műszaki leírás

 

 

Vízvezeték szerelés

 

Az épület újonnan kiépített vízcsatlakozással rendelkezik. Minden lakáshoz külön vízóra kerül beépítésre. Az épületen belüli használati vízvezeték műanyag ötrétegű alubetétes csövekből és idomokból készülnek szigeteléssel, 25-ös a gerincvezetéknek és 20-as a végleállásoknak. Az épületen kívüli vízvezeték KPE csövekből és idomokból készül. A használati vízzel kapcsolatos kiállások helyének és mennyiségének a tervektől eltérő módosítására külön árajánlat alapján van lehetőség, azonban itt tekintettel kell lenni a munkálatok előrehaladási fokára és a gépész kivitelezővel történő egyeztetésre. A lakások csatornahálózata rá lesz kötve az utcai gerincvezeték hálózatra.

A utcában nyomott rendszerű a csatornahálózat, a rákötés ennek megfelelően aknában lévő átemelő szivattyúval történik.

 

Fűtésszerelés

 

IMMERGAS Victrix TT 24 ErP fali átfolyós kombi kondenzációs kazán (ár bruttó 250.000.-Ft/db) kerül

felszerelésre. A kazán típusából adódóan előfordulhat, hogy a kazántól távolabb eső csaptelepeknél várni kell a melegvíz megjelenésére. Tárolós technológia kiépítése felárral, külön árajánlat alapján lehetséges, azonban itt tekintettel kell lenni a munkálatok előrehaladási fokára és a gépész kivitelezővel történő egyeztetésre. A kondenzációs gázkazán kéménye Tricon 80/125 égéstermék elvezetési rendszerből készül. A kéményrendszer a lakás belső levegőjétől független rendszer. A lakások alsó szintjén választhatóan lapradiátoros, vagy padlófűtéses rendszer kerül kialakításra. A felső szintek radiátoros fűtést kapnak, a vizes helyiségekben törölközőszárítós radiátor.

A digitális programozható szobatermosztátok Computherm Q7 típusúak, vagy azzal egyenértékűek.

A kondenzációs kazán kezelési utasítása és garancialevele a lakás birtokba adásakor kerül átadásra. Felhívjuk figyelmét az abban foglaltak alapos tanulmányozására és betartására, mivel a helytelen üzemeltetésből fakadó károkra garanciális igény nem támasztható!

 

Gázellátás

 

Minden lakás külön egyedi gázmérő órával rendelkezik.

 

Szerelvényezés

 

A vételárban fehér színű szaniterek, illetve fehér színű acryl kád szerepel.

A vételár az alábbi szanitereket tartalmazza a vonatkozó árakkal:

Mosdó csaptelep: bruttó 14.000.- Ft

Kád, zuhany csaptelep, zuhanyfejjel: bruttó 18.000.- Ft

Fali mosdók : bruttó 12.000.- Ft

WC tartály, csésze, ülőke bruttó 22.000.- Ft

Fehér acryl zuhanytálca: bruttó 25.000.- Ft

Fehér acryl kád: bruttó 52.000.- Ft

Minden, a fenti szaniterektől eltérő változtatás egyeztetés után, külön árajánlat alapján kivitelezhető.

 

Kerti csap

 

Lakásonként 1 db kerti csap lesz kiépítve, melyet +4 °C fok alatt fagytalanítani kell!                           A fagytalanításnak a következők szerint kell megtörténnie: a fagytalanító csapot, amely a vízóraaknában található, az óramutató járásával megegyező irányban fél fordulattal zárni és a kerti csapot nyitott állapotban hagyni. A fenti művelet elmulasztása miatt szétfagyott kerti csap javítása nem garanciális! Ezen kerti csap külön locsolási mérő órával nem rendelkezik.

 

 

 

 

 

 

 1. Villamossági műszaki leírás

 

 

Általános villanyszerelés

 

Minden lakás rendelkezik külön fogyasztásmérő hellyel. A villanyszerelés szerelvényezése fehér SCHNEIDER Electric Classic kapcsolócsaláddal lesz kiépítve. A lámpatestek nem képzik a vételár részét.

 

Az alábbi mértékben lesz kiépítve a villamossági szerelvényezés egyes helységek esetében:

 

Előtér:

2 db váltó kapcsoló

1 db mennyezeti lámpa kiállás

 

Földszinti fürdő:

1 db kapcsoló

1 db mennyezeti lámpa kiállás

2 db dugalj

 

Nappali, konyha+étkező:

1 db csillár kapcsoló

1 db egypólusú kapcsoló

3 db mennyezeti lámpa kiállás

8 db dugalj

1db kiállás telekommunikáció részére

 

Lépcső alatti tároló:

1 db egypólusú kapcsoló

1 db lámpa kiállás

1 db dugalj

 

Kamra:

1 db egypólusú kapcsoló

1 db mennyezeti lámpa kiállás

1 db dugalj

 

Szobák egyenként:

1 db egypólusú kapcsoló

3 db dugalj

1 db mennyezeti lámpa kiállás

1 db kiállás telekommunikáció részére

 

Lépcsőház:

2 db alternatív kapcsoló

1 db lámpa kiállás

 

Emeleti közlekedő:

2 db alternatív kapcsoló

1 db mennyezeti lámpa kiállás

 

Emeleti wc:

1 db egypólusú kapcsoló

1 db mennyezeti lámpa kiállás

1 db elszívóventilátor

 

Emeleti fürdő:

1 db csillár kapcsoló

1 db mennyezeti lámpa kiállás

1 db fali lámpa kiállás

4 db dugalj

 

Bejárat:

2 db alternatív kapcsoló

1 db lámpa kiállás

 

Terasz:

1 db szimpla kapcsoló

1 db kültéri dugalj

1 db lámpa kiállás

 

A fent felsoroltakon kívül további aljzatok kiépítésének díja anyagköltséggel együtt 5.500.-Ft/db.

Lakásonként 1 fázisú csatlakozás 32 A kerül kiépítésre. Azonban a mérőhely, illetve a mérőhelytől az épület felé vezető földkábel úgy kerül kialakításra, hogy teljes mértékben megfeleljenek az esetleges jövőbeni teljesítménybővítés kritériumainak. A villanyszerelés vezetékezése védőcsőbe húzott 1,5-ös MCu rézvezeték, Vago típusú gyorskötözővel kötve. Érintésvédelem védőföldelés és Fí-relé formájában épül ki.

 

Riasztórendszer:

 

A riasztórendszert a vételár nem tartalmazza, viszont a védőcsövezés kiépítésre kerül tekintettel a jövőbeni teljes kialakítás megkönnyítésére.

Védőcsövezés a következő kiépítést tartalmazza:

riasztóközpont

1 db sziréna

2 db riasztó kezelő

5 db mozgásérzékelő

 

Az ezen felül történő kiépítést kábelezés, riasztórendszer szerelvények és beépítésük a vételártól

függetlenül külön árajánlat alapján történik.

 

Telekommunikációs rendszer (internet, TV):

 

A kábeltípusok, és a hálózat kialakítás szolgáltató függő.

A vételárban a nappaliba és a szobákban található kiállásokhoz való védőcsövezés szerepel.

Projektben foglalt lakások

ID
szám
Lakás Méret
nm
Szobák
egész+fél
Erkély
nm
Terasz
nm
Saját kert
nm
Ár
MFt
Emelet
Állapot
12250 1-es lakás 144 3+2 - 16 460 55 Nincs adat Eladva
12251 2-es lakás 108 2+2 - 14 300 46 Nincs adat Szabad

Diósdon ÚJ ÉPÍTÉSŰ KÉTLAKÁSOS IKERHÁZ!!!

ID szám: 12249

Projekt státusza:

Aktív projekt
Átadás: 2018-09-30

Az Ön üzletkötője:

ifj. Nyegrutz Tibor
+36-30-2504987
Üzenet az üzletkötőnek Nyomtatás
Megye Pest megye
Város Diósd
Komfort Összkomfort
Épület szintek tetőtér pinceszint földszint   van nincs van
Lift nincs

Diósdon ÚJ ÉPÍTÉSŰ KÉTLAKÁSOS IKERHÁZ!!!
Új építésű ingatlanok övezetében!!!

A lakások egymástól teljesen szeparáltak!

1-es Lakás: 144m2-es hasznos alapterületű 3+2 fél szobás, étkezős, dupla fürdőszobás, 16 m2-es teraszkapcsolattal, saját autóbeállóval, valamint kb. 460m2-es saját használatú telekrésszel.

2-es Lakás: 108m2-es hasznos alapterületű 2+2 fél szobás, dupla fürdőszobás, 14 m2-es teraszkapcsolattal, saját autóbeállóval, valamint kb. 300m2-es saját használatú telekrésszel.

A fűtést és a meleg vizet gáz kondenzációs kazán biztosítja.

Minőségi kivitelezés, igényes nyílászárók, A. energetikai besorolás, külön mérőórák.

Az ár a kulcsrakész állapotot tartalmazza, burkolatok és szaniterek választhatók!

A VÁSÁRLÁSHOZ A KEDVEZMÉNYES HITELEK, CSOK FELVEHETŐK!!!
(Szükség esetén, ingyenes hitelügyintézéssel)

Tervezett átadási idő: 2018. harmadik negyedév!

MÉRETEK, ELRENDEZÉS AZ ALAPRAJZOKON.

MEGTEKINTHETŐ REFERENCIA MUNKÁK, MEGBÍZHATÓ KIVITELEZŐ.

Műszaki leírás

 1. Épület szerkezeti kialakítása

 

 

Alapozás

 

Épület alapozása 45-50 cm széles csömöszölt beton sávalap rendszer, felső részükön  8 mm átmérőjű betonacél kengyelekkel, és keresztmetszetenként 6 db 12 mm átmérőjű hosszvasakkal vasalt alapkoszorúkkal. Az alapozási sík a tervezett talajfelszíntől mérve minimum 80 cm mélységben helyezkedik el. A sávlapokra terhelő vasalt zsalukő lábazatokra 12 cm vastag vasalt aljzatbeton készül, a statikai tervekben leírtak szerint.

 

Talajnedvesség elleni szigetelés

 

A talajnedvesség elleni szigetelés 2 réteg GV-3,5 bitumenes lemezből készül a vasalt aljzatbetonon.

 

 1. Tartószerkezet

 

Az enyhén lejtős terepen elhelyezkedő kétlakásos, alápincézetlen földszintes és tetőteres lakóépület, külső és belső tartófalai égetett kézi kerámia blokktégla falak. Az épület égetett kerámia blokktégla tartófalai két egymásra merőleges fő irányban helyezkednek el és a földszint feletti Porotherm födémet

támasztják alá. A külső és belső tartófalak vastagsága 30 cm.

A falak felső részén monolit vasbeton koszorúk vannak, amelyek együtt készülnek a külső falak monolit vasbeton kiváltó gerendáival, egységes síkbeli hálózatot alkotva. A vasbeton koszorúk 25/38 cm, a kiváltók 25/29 cm keresztmetszetűek, hőszigeteltek. A tetőtéri szinten térdfalak és oromfalak vannak, felső részükön hálózatot alkotó vasbeton koszorúrendszerrel, szilárd födém nélkül,

 a koszorúk és pillérek általában 25/25 cm keresztmetszetűek, a dilatációs falakban 30/25 cm keresztmetszetű pillérekkel.

Az épület külső tartófalainak sarkainál monolit tartó és merevítő vasbeton pillérek szükségesek, a

teherátadás számára és a földrengés elleni szabvány előírásai alapján, keresztmetszetük 25/25 cm, a

dilatációs falaknál 30/25 cm. A lépcsők monolit vasbeton, húzott fokokkal is ellátott lemezes szerkezetek, a karok a födém széleire és a tartófalban kihagyott fészkekben támaszkodnak, a lépcsőlemezek vastagsága 15 cm.

A két lakás két külön dilatációs egységet alkot, a dilatációnál a tartófalak meg vannak kettőzve.

A fa tetőszerkezet összetámasztott szarufás és oszlopokkal alátámasztott vápaszarufás szerkezetekből tevődik össze, a támaszközök és a tetőidom alakjának függvényében, három darab homlokzati tetőkiemeléssel. A szaruk a támaszközök függvényében 10/15 és 15/15 cm, a vápa szaruk 15/15 cm keresztmetszetűek. A talp és gerinc szelemenek keresztmetszete 15/15 cm. A fa oszlopok a födémre és a koszorúkra támaszkodnak, 10/10 és 12/12 cm keresztmetszettel. A fogópárok gerendaként viselkednek,különösen a kiemeléseknél, támaszköztől és helyzettől függően 5/15, 7,5/15 és 10/15 cm keresztmetszetű fagerendákból állnak. A fa oszlopok lerögzítése HILTI dűbelekkel és BMF vasalatokkal történik, a csomópontok a tervek szerint csavarszárasak.

 

Falazatok

 

Körítő, ill. teherhordó falazatok:

 

POROTHERM 30 N+F téglából készülnek. Az épület homlokzata 10 cm vastag AUSTROTHERM AT-H80 homlokzati polisztirol keményhab hőszigetelő lapokkal van szigetelve. Az épület lábazata 8 cm vastag AUSTROTHERM XPS 50 extrudált polisztilrol hőszigetelést kap.

 

Válaszfalak:

 

POROTHERM 10 N+F válaszfaltéglákból készülnek.

 

Tetőszerkezet

 

A tetőszerkezetről statikai kiviteli tervek készülnek, melynek megfelelően készül a szerkezet.

 

Tetőhéjazat

 

A szarufákra MASTERPLAST páraáteresztő tetőfólia, erre 3 cm x 5 cm BRAMAC lécekből ellenlécezés és tetőlécezés kerül, majd Terran világosbarna színű beton cserépfedés készül a szükséges kiegészítőkkel.

 

 

Jellemző rétegrendek

 

Földszinti padozat

 

2 cm padlóburkolat (kerámia burkolat, laminált parketta, vagy padlószőnyeg.)

6 cm aljzatbeton

1 réteg PE fólia technológiai szigetelés

6 cm AT-N100 lépésálló polisztirol hőszigetelő lapok

2 réteg GV-3,5 bitumenes lemez talajnedvesség elleni szigetelés

12 cm vasalt aljzatbeton

15 cm kavicsfeltöltés

földfeltöltés

 

Tetőtéri padozat

 

2 cm padlóburkolat (kerámia burkolat vagy laminált parketta)

6 cm aljzatbeton

1 réteg PE fólia technológiai szigetelés

4 cm AT-N100 lépésálló polisztirol

23 cm Porotherm födém

gipszkarton álmennyezet

glettelés, festés.

 

Nyílászárók

 

Beltéri ajtók

 

A beltéri ajtók MDF dekorfóliás, üvegezett ajtók, utólag szerelhető tokkal. A vételár kilincsel, zárral együtt bruttó 55.000.- Ft/db. Egyedi formavilág, többféle szín és üvegezés választási lehetőség!

 

Külső homlokzati nyílászárók

 

A külső homlokzati nyílászárók kívül-belül fehér színű, Gealan S8000 típusú 6 légkamrás műanyag profilú nyílászárók kétoldalt 2-2 cm-es tokszélesítővel 3 rétegű 0,7 K értékű üvegezéssel, speciális horganyzott acélmerevítéssel, ROTO NT vasalattal, hibásműködtetés-gátlóval, kilinccsel. Kívül- belül fehér színű műanyag párkányok, végzárókkal kerülnek beépítésre.

 

Bejárati ajtó

 

A bejárati ajtó 100x210-es méretű, fokozott minőségű, szabványnak megfelelő, 5 ponton záródó, fehér színű, hőhídmentes alu küszöbbel, küszöbkefével, Balm IV. csincsilla üveges betéttel ellátva. Felette 30 cm-es felülvilágító ablak.

 

 

 

 

 

 

 

 1. Külső munkák

 

 

Térburkolat, külső teraszburkolat

 

20 cm vastag zúzott kő alapra 6 cm vastag szürke négyzet alakú 20 cm x 10 cm méretű beton térburkoló kő kerül lerakásra, burkolat szélein szürke színű 1 méter hosszúságú kertiszegélykövekkel. A térburkolat a személybejáró részére 1 m szélességben, a gépjárműbejáró esetében nyomvonalanként 60 cm szélességben kerül kialakításra. A terasz 12 m2 ezzel megegyező burkolatot kap.

 

Utcafronti kerítés

 

Előre gyártott Semmelrock Rivago kerítéselemekből készül világosbarna színben, a pillérek között gyalult fenyő deszkázat 3 rtg „barna” színű festékkel festve.

A kerítésben lévő kapu elektromos működtetést kap ROGER motorral, 2 db távirányítóval. A személybejáró kapu mágneszárral lesz ellátva, melynek köszönhetően a kiskapu az előtérben elhelyezett kaputelefon beltéri egységgel nyitható. URMET vezetékes kaputelefon szett kerül felszerelésre.

 

Lakások közti kerítés

 

Az épület két lakásának kertelválasztó kerítése mind a hátsó kerti szakaszon, mind az első szakaszon 180 cm x 180 cm méretű fa lamellás kerítéselemekből, fém oszlopvázzal és helyszíni betonlábazattal készül. A lamellás kialakítás révén nem nyílik átlátás a szomszéd felé.

 

Külső homlokzati felületképzések

 

A külső homlokzati 10 cm-es dryvit rendszer 1,5 mm max. szemcsenagyságú világos és sötét színű műgyanta kötőanyagú homlokzati vakolattal lesz ellátva. A homlokzat lábazati része, kőburkolatot kap.

 

Ereszcsatorna, bádogos munkák

 

A kiemelt kistetők korcolt lemezfedést kapnak.

A falszegélyek, vápák, csatornák, lefolyók barna színű festett aluból készülnek.

 

Tereprendezés

 

Minden lakáshoz saját kizárólagos használatú kert tartozik. A kertben a végleges talajfelszín eléréséig földfeltöltés készül, tereprendezés után 5-10 cm termőföld kerül elterítésre.

 

 

 

 

 1. Belső munkák

 

 

Beltéri hidegburkolatok

 

Igény szerint szabadon választhatók bruttó 3.500.- Ft/m2-ig. Az építtető fenntartja a jogot arra, hogy

megvizsgálja a vevő által választott hidegburkolat műszaki tulajdonságait, hogy azok megfelelnek-e a

garanciális jótállással kapcsolatosan szükséges követelményeknek. A vételár tartalmazza a kád, illetve zuhanytálca körbefalazását, oldalburkolását, amennyiben szögletes kád és zuhanytálca épül be, és standard méretű burkolólapokkal lesz leburkolva.

 

A következő helységek beltéri hidegburkolattal lesznek ellátva:

 

Előtér padló

Földszinti fürdő padló és fal 210 cm magasságig

Konyha+étkező padló

Konyha 60 cm-es bútorközben

Kamra, tároló padló

Emeleti fürdőszoba padló és fal 210 cm magasságig

Lépcsők

A hidegburkolat lerakás formáját a burkolóval kell egyeztetni, az esetleges egyedi minták kialakítása

lehetséges, viszont ez külön árajánlat alapján lehetséges. Munkadíj 3.500.- Ft/m2, a hozzávaló anyag bruttó 1400.- Ft/m2. Amennyiben nem standard méretű burkolólapok lennének lerakva, abban az esetben az ezekre vonatkozó munka- és anyagdíj külön árajánlat alapját képzi.

A lépcsősarok más anyaggal történő burkolása esetén az anyagkiváltás anyag + munkadíj ára bruttó 100.000 Ft.

 

Beltéri melegburkolat

 

A következő helységek beltéri melegburkolattal lesznek ellátva:

Nappali

Szobák

Emeleti közlekedő

 

Tulajdonos által hozott melegburkolat lerakása is lehetséges, de ebben az esetben burkolattal kapcsolatos esetleges garanciális ügyintézés a tulajdonost terheli. A laminált parketta alá 1 réteg párazáró fólia és egy réteg 3 mm vastag zajcsökkentő polifoam réteg kerül. Felhívjuk a vevő figyelmét, hogy a laminált parketta nem vízálló, ezért a tisztítását csak porszívóval és enyhén nedves ruhával történő feltörléssel végezze. Az eláztatott parketta javítása vagy cseréje nem garanciális. A végzárás szilózással történik, parketta szegőzés szögelve kerül kialakításra. Munkadíj 1.300.- Ft/m2

 

Festés, belső falfelületek

 

A belső falfelületek cementes vakolatot kapnak a tetőtéri mennyezet gipszkartonnal lesz burkolva. Az

 1. alapvakolat 2 rtg glettelés, felületképzés után diszperziós beltéri festékkel 2 rtg-ben történik.               A vételárban fehér szín szerepel, ennek javítása díjmentes, amennyiben a garanciális igény megállapítást nyer. Fehértől eltérő színek felhasználása külön árajánlat alapján megoldható.

A vételárban nem szereplő, vevő által választott fehértől eltérő színek javítása garanciális probléma esetén is árajánlat alapján lehetséges. Felhívjuk figyelmét, hogy az épület teljes egészében új építésű, ebből adódóan az első évben természetes mozgása van, ami a festésen hajszálrepedéseket okozhat, aminek javítása nem garanciális jellegű. Az első évben a lakások páramentesedés érdekében folyamatos szellőztetést igényelnek, ennek hiányában a falak bepenészedhetnek, mely penészedések javítása nem garanciális jellegű.

 

Egyéb beltéri munkálatok

 

A vételár a konyhabútort, illetve a konyhabútorban elhelyezendő berendezéseket (pl.: mosogató, csaptelep, szerelvények, konyhai gépek, pultmegvilágító lámpa stb.) nem tartalmazza. Amennyiben a konyhapult mögötti fal standard csempeburkolattal lesz ellátva, annak a felrakását és az anyagdíját a vételár tartalmazza a 4.1.pontban megadott árszintekig.

 

A fürdőszobai tükör és a zuhanykabin nincs a lakás alapárában.

 

 

 

 

 1. Épületgépészeti műszaki leírás

 

 

Vízvezeték szerelés

 

Az épület újonnan kiépített vízcsatlakozással rendelkezik. Minden lakáshoz külön vízóra kerül beépítésre. Az épületen belüli használati vízvezeték műanyag ötrétegű alubetétes csövekből és idomokból készülnek szigeteléssel, 25-ös a gerincvezetéknek és 20-as a végleállásoknak. Az épületen kívüli vízvezeték KPE csövekből és idomokból készül. A használati vízzel kapcsolatos kiállások helyének és mennyiségének a tervektől eltérő módosítására külön árajánlat alapján van lehetőség, azonban itt tekintettel kell lenni a munkálatok előrehaladási fokára és a gépész kivitelezővel történő egyeztetésre. A lakások csatornahálózata rá lesz kötve az utcai gerincvezeték hálózatra.

A utcában nyomott rendszerű a csatornahálózat, a rákötés ennek megfelelően aknában lévő átemelő szivattyúval történik.

 

Fűtésszerelés

 

IMMERGAS Victrix TT 24 ErP fali átfolyós kombi kondenzációs kazán (ár bruttó 250.000.-Ft/db) kerül

felszerelésre. A kazán típusából adódóan előfordulhat, hogy a kazántól távolabb eső csaptelepeknél várni kell a melegvíz megjelenésére. Tárolós technológia kiépítése felárral, külön árajánlat alapján lehetséges, azonban itt tekintettel kell lenni a munkálatok előrehaladási fokára és a gépész kivitelezővel történő egyeztetésre. A kondenzációs gázkazán kéménye Tricon 80/125 égéstermék elvezetési rendszerből készül. A kéményrendszer a lakás belső levegőjétől független rendszer. A lakások alsó szintjén választhatóan lapradiátoros, vagy padlófűtéses rendszer kerül kialakításra. A felső szintek radiátoros fűtést kapnak, a vizes helyiségekben törölközőszárítós radiátor.

A digitális programozható szobatermosztátok Computherm Q7 típusúak, vagy azzal egyenértékűek.

A kondenzációs kazán kezelési utasítása és garancialevele a lakás birtokba adásakor kerül átadásra. Felhívjuk figyelmét az abban foglaltak alapos tanulmányozására és betartására, mivel a helytelen üzemeltetésből fakadó károkra garanciális igény nem támasztható!

 

Gázellátás

 

Minden lakás külön egyedi gázmérő órával rendelkezik.

 

Szerelvényezés

 

A vételárban fehér színű szaniterek, illetve fehér színű acryl kád szerepel.

A vételár az alábbi szanitereket tartalmazza a vonatkozó árakkal:

Mosdó csaptelep: bruttó 14.000.- Ft

Kád, zuhany csaptelep, zuhanyfejjel: bruttó 18.000.- Ft

Fali mosdók : bruttó 12.000.- Ft

WC tartály, csésze, ülőke bruttó 22.000.- Ft

Fehér acryl zuhanytálca: bruttó 25.000.- Ft

Fehér acryl kád: bruttó 52.000.- Ft

Minden, a fenti szaniterektől eltérő változtatás egyeztetés után, külön árajánlat alapján kivitelezhető.

 

Kerti csap

 

Lakásonként 1 db kerti csap lesz kiépítve, melyet +4 °C fok alatt fagytalanítani kell!                           A fagytalanításnak a következők szerint kell megtörténnie: a fagytalanító csapot, amely a vízóraaknában található, az óramutató járásával megegyező irányban fél fordulattal zárni és a kerti csapot nyitott állapotban hagyni. A fenti művelet elmulasztása miatt szétfagyott kerti csap javítása nem garanciális! Ezen kerti csap külön locsolási mérő órával nem rendelkezik.

 

 

 

 

 

 

 1. Villamossági műszaki leírás

 

 

Általános villanyszerelés

 

Minden lakás rendelkezik külön fogyasztásmérő hellyel. A villanyszerelés szerelvényezése fehér SCHNEIDER Electric Classic kapcsolócsaláddal lesz kiépítve. A lámpatestek nem képzik a vételár részét.

 

Az alábbi mértékben lesz kiépítve a villamossági szerelvényezés egyes helységek esetében:

 

Előtér:

2 db váltó kapcsoló

1 db mennyezeti lámpa kiállás

 

Földszinti fürdő:

1 db kapcsoló

1 db mennyezeti lámpa kiállás

2 db dugalj

 

Nappali, konyha+étkező:

1 db csillár kapcsoló

1 db egypólusú kapcsoló

3 db mennyezeti lámpa kiállás

8 db dugalj

1db kiállás telekommunikáció részére

 

Lépcső alatti tároló:

1 db egypólusú kapcsoló

1 db lámpa kiállás

1 db dugalj

 

Kamra:

1 db egypólusú kapcsoló

1 db mennyezeti lámpa kiállás

1 db dugalj

 

Szobák egyenként:

1 db egypólusú kapcsoló

3 db dugalj

1 db mennyezeti lámpa kiállás

1 db kiállás telekommunikáció részére

 

Lépcsőház:

2 db alternatív kapcsoló

1 db lámpa kiállás

 

Emeleti közlekedő:

2 db alternatív kapcsoló

1 db mennyezeti lámpa kiállás

 

Emeleti wc:

1 db egypólusú kapcsoló

1 db mennyezeti lámpa kiállás

1 db elszívóventilátor

 

Emeleti fürdő:

1 db csillár kapcsoló

1 db mennyezeti lámpa kiállás

1 db fali lámpa kiállás

4 db dugalj

 

Bejárat:

2 db alternatív kapcsoló

1 db lámpa kiállás

 

Terasz:

1 db szimpla kapcsoló

1 db kültéri dugalj

1 db lámpa kiállás

 

A fent felsoroltakon kívül további aljzatok kiépítésének díja anyagköltséggel együtt 5.500.-Ft/db.

Lakásonként 1 fázisú csatlakozás 32 A kerül kiépítésre. Azonban a mérőhely, illetve a mérőhelytől az épület felé vezető földkábel úgy kerül kialakításra, hogy teljes mértékben megfeleljenek az esetleges jövőbeni teljesítménybővítés kritériumainak. A villanyszerelés vezetékezése védőcsőbe húzott 1,5-ös MCu rézvezeték, Vago típusú gyorskötözővel kötve. Érintésvédelem védőföldelés és Fí-relé formájában épül ki.

 

Riasztórendszer:

 

A riasztórendszert a vételár nem tartalmazza, viszont a védőcsövezés kiépítésre kerül tekintettel a jövőbeni teljes kialakítás megkönnyítésére.

Védőcsövezés a következő kiépítést tartalmazza:

riasztóközpont

1 db sziréna

2 db riasztó kezelő

5 db mozgásérzékelő

 

Az ezen felül történő kiépítést kábelezés, riasztórendszer szerelvények és beépítésük a vételártól

függetlenül külön árajánlat alapján történik.

 

Telekommunikációs rendszer (internet, TV):

 

A kábeltípusok, és a hálózat kialakítás szolgáltató függő.

A vételárban a nappaliba és a szobákban található kiállásokhoz való védőcsövezés szerepel.

ID
szám
Lakás Méret
nm
Szobák
egész+fél
Erkély
nm
Terasz
nm
Saját kert
nm
Ár
MFt
Emelet Állapot
Ütem: 1
12250 1-es lakás 144 3+2 - 16 460 55 Nincs adat Eladva
12251 2-es lakás 108 2+2 - 14 300 46 Nincs adat Szabad

Tipp: A táblázat fejléceire kattintva sorba rendezheti az adatokat

A pirossal feltűntetett árak, akciós árak!