Ingatlan hírek

Filléres rezsivel - PASSZÍV TÁRSASHÁZ - épül Budapesten.

2013.04.22.

Magyarországon az első 100 lakásos passzív társasházát Budapesten a XIII. kerületben  nettó 2,2 milliárd forintból a Magyar Építő Zrt. építheti meg. A kivitelezési munkálatok ez év áprilisában megkezdődhetnek és várhatóan 2014. áprilisában fejeződhetnek be.

A Reitter Ferenc utca, Zsinór utca, Jász utca és Fáy utca által határolt 4 402 négyzetméter nagyságú építési telken zártsorú beépítési móddal, 14,4 méter építmény magassággal épül meg a három tömbből álló épületegyüttes, mely mind a Jász utca, mind a Zsinór utca felől rendelkezik majd személybejárattal. A három épülettömbben három méretkategória szerint oszlanak el majd a lakások. A legnagyobb, 60 négyzetméter alapterületű: 1 + 2 félszobásak, míg a közepes méretű, 50 négyzetméter körüli lakásokban egy szoba és nappali található. A harmadik, legkisebb épületszárnyban pedig 40 négyzetméteres, egylégterű, térelválasztókkal szeparált garzonlakások lesznek.

A projekt a XIII. kerület már hosszú ideje tartó szociális bérlakásprogramjának legújabb eleme, mely úttörőnek számít a budapesti, magyar, sőt a kelet-európai lakáspiacon is. A beruházás teljes egészében önkormányzati finanszírozású, így tulajdonosa, üzemeltetője, és használója is a kerület lesz. A lakásokat pályázat útján ítélik majd oda a XIII. kerületi szociálisan rászoruló lakosoknak. A szociális bérlakások lakói nagyjából 15 ezer forintos fűtési költséggel számolhatnak, évente!
Forrás: Pénzcentrum.hu

 


Megosztás Facebookon Megosztás Twitteren
Ingatlanbudafok-BANNER
www.ujingatlanok.hu - QR kód

Linkajánló

 

LinkBank