Ingatlan hírek

Hol adták el a legtöbb lakást Budapesten és az országban

2013.09.15.

Továbbra is Győr-Moson-Sopron megyében adták el a legtöbb lakóingatlant az ország 19 megyéje közül, vagyis itt a legmagasabb az eladott lakóingatlanok lakásállományhoz viszonyított aránya. Míg Budapesten a VII. kerület vezeti a rangsort, a 2011-ben még listavezető XIII. kerület most a negyedik helyre esett vissza.

Győr-Moson-Sopron már két éve vezeti a megyék listáját az úgynevezett forgási sebesség alapján. Ez a szám összevetve mutatja az eladott lakások számát a lakásállományhoz viszonyítva. 

Itt fogynak a legjobban a lakások
 
A megyei adatokat vizsgálva tisztán kirajzolódik a nyugat-keleti forgalmi aktivitási lejtő. Itt látható, hogy a 11 egy százalékos forgási sebességű megye közzül, 7 kelet magyarországi megye található. 

Itt fogynak a legjobban a lakások

Budapesten a VII. kerületben, Erzsébetvárosban 3,6 százalékos a mutatószám, ez jelentősen meghaladja a 2011-es 2,5 százalék alatti értéket, ami a tavalyi ranglistán csak a tizedik helyhez volt elegendő. A második helyen egy hajszállal lemaradva a VI. kerület áll, a harmadik helyen pedig a IX. kerület található. A 2011-es listavezető XIII. kerület csak a negyedik helyet foglalja el, viszont a 3,25 százalék körüli forgási sebessége alig változott egy év alatt. A legkevésbé forgalmas piaccal a XXIII. kerület rendelkezik, 0,5 százalékos mutatóval.