Ingatlan hírek

Hol vásároljunk olcsó lakást, ha szeretnénk Budapesten?

2013.04.09.
Mint már korábban is írtuk  újra érkezett a panelben újrakezdők korszaka, mert a bedőlt hitelek miatt a nagy családi házból, vagy drágább lakásból kiköltözni kényszerültek akik nagy valószínűséggel jó pár évvel ezelőtt panel lakásban kezdték az életüket ide visszatérnek vagy esetleg egyedi fűtésű lakásokba.

A 8 - 12 millió forintos lakás keresgélők jelentik most a legfontosabb vevői réteget Budapest ingatlanpiacán. Hol érdemes ilyen lakások után keresgélni Budapesten?
Az alábbiakban elemezzük, hogy Budapest mely kerületeiben és részén mit találhatunk ennyi természetesen a szoba számokat (3, 1+2 fél, 2+1 fél) is figyelembe véve. Mint már korábban is írtuk újra érkezett a panelben újrakezdők korszaka, mert a bedőlt hitelek miatt a nagy családi házból, vagy drágább lakásból kiköltözni kényszerültek akik nagy valószínűséggel jó pár évvel ezelőtt panel lakásban kezdték az életüket ide visszatérnek vagy esetleg egyedi fűtésű lakásokba.

Dél-Pest

Ezekben a kerületekben az árak nagyjából hasonlóak: 7,1 - 8,5 millió forintért már lehet kapni 3 szobás panel lakásokat. Kivételnek a XVIII. kerület családi házas része számít, ahol természetesen a nagyobb ingatlanméretek miatt az árak is magasabbak, így ennek a csoportnak nem kifejezetten jelentenek megfelelő célpontot.

Észak-Pest

Újpest és a XV. kerület, mely egy árnyalatnyival olcsóbb piacot jelent az előbb említettnél. Ennek oka talán a környezet, illetve a közlekedés lehet. Ami az árakat illeti: 6 millió forint körül 1,5 szobás lakásokat lehet kapni a két említett kerületben, ami fiatal pároknak ideális, illetve 7 - 8 millió forint között már 50 négyzetméteresnél nagyobb lakásokat is vásárolhatunk.

Buda

Itt sem reménytelen az említett árakon lakást vásárolni, ha kicsivel magasabb is az átlagos árszínvonal. A XI., a XXII. és a III. kerület jöhet szóba. A XI. és XXII. kerület esetében is elsősorban a külső részekben lehet vásárolni 10 - 11 millió forintért panel és csúszó zsalus lakásokat. A beljebb eső városrészeket nézzük, akkor persze ne lepődjünk meg, hogy már 20 milliós árakba futunk bele. Hasonló a helyzet a III. kerület esetében, melynek hatalmas panel területei vannak, mérsékelt árakkal, miközben van néhány kiemelt része is, ahol az árak az exkluzivitáshoz igazodnak.

Zugló és a XVI. kerület

A legjobb közlekedés a belvároshoz Zuglóból van, ami az árakon is érződik, ennek ellenére 7 - 8,5 millió forintért már vásárolhatók másfél szobás panel lakást, és 8,5 - 9,5 millió forintért lehet 3 szobás panel lakást kapni, míg 11-13 millió forintért konvektoros fűtésű, 2 szobás tégla lakást is vásárolhatunk, igaz régiek és felújítandókat. 
Forrás: IngatlanHírek.hu

 


Megosztás Facebookon Megosztás Twitteren
Ingatlanbudafok-BANNER
www.ujingatlanok.hu - QR kód

Linkajánló

 

LinkBank