Ingatlan hírek

Mától elérhetők az olcsóbb támogatott lakáshitelek

2013.07.09.

Mától olcsóbbak lesznek az államilag támogatott lakáshitelek: a kamat 6-7 százalék körül alakulhat, amire régen nem volt példa! Ez a támogatás öt évig jár és az előnye az, hogy kiszámíthatóvá teszi a kiadásokat és úgy használt mint új lakás vásárlására fordítható, valamint használt lakás korszerűsítésre is. A szakemberek azt várják, hogy ettől mint már korábbi hírünkben is említettük felélénkülhet az ingatlanpiac.

A kormány elindított egy új otthon teremtő kamattámogatott hitelprogramot tavaly ősszel, melynek az a lényege, hogy aki új vagy használt lakás vásárlásához, bővítéséhez vagy éppen építéshez hitelt vesz fel, annak 5 évig az állam besegít a kamatok fizetésébe.

Ezek a támogatások mellett a kormány más módon is könnyítené például a fiatal családok otthonhoz jutását. Az ingatlanszakértők is úgy tudják, elképzelni, hogy a kormány emeli a szocpol kedvezmény mértékét, és kiterjesztené azt használt lakás vásárlásra is.


Jelenleg új ingatlant ugyanis csak elvétve adnak el, döntően a használt ingatlanokat és azon belül is a kisebb alapterületűeket vásárolják. Ennek az az oka, hogy alig épül új lakás, amely ráadásul háromszor-négyszer annyiba kerül, mint egy használt.


Megosztás Facebookon Megosztás Twitteren
www.ujingatlanok.hu - QR kód
Ingatlanbudafok-BANNER

Linkajánló

 

LinkBank