Ingatlan hírek

Új lakás vásárlásakor még olcsóbbak lesznek a támogatott lakáshitelek.

2013.06.28.

Olcsóbbak lesznek a használt lakásra és korszerűsítésre felvet támogatott lakáshitelek, de ennél még olcsóbb lesz az új lakás vásárlásra felvett támogatott lakáshitelek - írja a Világgazdaság. A referenciaráták ismét komoly mértékben csökkentek, már nem éri meg halogatni a hitelfelvételt, hogy az állampapírhozamok csökkenése miatt egy-két hónap múlva még olcsóbbá válhatnak a hitelek.

Az Államadósság-kezelő Központ adatai szerint az egyéves referenciakamat már csak 4,31, az ötéves pedig 5,1 százalékos júliustól. Ez azt jelenti, hogy használt lakásra és korszerűsítésre a bankok maximálisan egyéves kamatperiódusnál 6,448, ötévesnél 7,08 százalékos kamatot számíthatnak fel az állami támogatás idejére, vagyis az első öt évre.

Új lakásnál még kedvezőbben alakulnak a kondíciók: egyéves kamatperiódus esetében három vagy több gyereknél már kizárólag a minimális 6 százalékos kamattal lehet szerződni, de kettő vagy kevesebb gyerek esetében sem emelkedhet 6,017 százalék fölé a kamat. Ötéves kamatperiódusnál nagycsaládosoknak 6,06, másoknak 6,57 százalékos kamatplafon van az új lakásra felvett hiteleknél.